Beschrijving

Rhythms and BBQ Pride

Deze rondreis gaat door de muziekregio van de Deep South met thema muziek en BBQ.
Hoewel veel mensen hun rondreis kiezen rondom steden, pretparken, nationale parken en monumenten hebben wij besloten om het beste van dit te combineren met Rhythms ( muziek) en BBQ Pride van deze regio. Een rondreis langs de beste, meest unieke, en authentieke Amerikaanse barbecue eetgelegenheden van het land. Dit zijn de plaatsen waar de beste brisket, ribbetjes en pulled pork, geserveerd worden in eigen verschillende, en grotendeels regionale stijlen.
Barbecue is zoveel meer dan saus, ribben en kruidenmarinades – het is een culturele keuken met technieken en stijlen die variëren van regio tot regio, en het is ongetwijfeld all-American. De oorsprong van BBQ dateert uit de koloniale tijden en wijst naar het zuiden, maar verspreid zich naar het oosten en het westen.

Beschrijving dag tot dag

Dag 1 New Orleans, Louisiana

New Orleans is naast de hoofdtad van Rhythm en Blues ook een van de culinaire hoofdsteden van Amerika, bekend om Creole en Cajun-specialiteiten van po-boys tot gumbo. De stad heeft in de afgelopen jaren zich ontwikkeld als een echte speler in de BBQ culinaire scene.

Dag 2 Tuscaloosa, Alabama

Gelegen op de oever van de Black Warrior River is de stad Tuscaloosa, oorspronkelijk de hoofdstad van de staat Alabama en is de vijfde grootste stad in de staat. Tuscaloosa is ook groot op het gebied van onderwijs en sport en sluit perfect aan op de BBQ culinaire scene.

Dag 3 – 4 Atlanta, Georgia

Het leukste ding om te weten over barbecue in Atlanta – anders dan het altijd beschikbaar is – is dat het niet beperkt tot één regionale stijl. Als het centrum van het Zuiden, zijn ze hier experts in het maken van Tangy Carolina-azijnen en Mosterdsausjes, zoete en kleverige Memphis-smaken, Texaanse briskets en zelfs Koreaanse fusion BBQ.

Dag 5 – 6 Charleston, South Carolina

De populariteit van barbecue in South Carolina kan men nooit ontkennen vanwege het groot aantal restaurants die gerookte vlees serveren.

Dag 7 – 8 Myrtle Beach, South Carolina

Toen de Europese kolonisten naar de Carolinas kwamen, brachten ze een paar tradities mee. Eén was barbecue, de kunst van langzaam vlees garen met de rook van aromatisch hout. De andere waren varkens.
In tegenstelling tot het noordelijke gebruik van de term “barbecue: wat betekent dat u buiten gaat koken, draait het in het zuiden om het dier – het varken en de rook, meestal door gebruik van hickory en pecan houtsoorten. Voor iemand met gemengde smaakpapillen, zijn er ook restaurants aanwezig die ook country cooking naast BBQ serveren.

Dag 9 – 10 Greensboro, North Carolina

Greensboro’s restaurants serveren een aantal van de beste comfortfood gerechten van Amerika, en één van de regionale favorieten is barbecue. Greensboro staat niet bekend als een BBQ-stad, maar zou het wel moeten zijn. Binnen de stad zijn er veel restaurants die gevariërende menus hebben van de klassiekers naar BBQ in een taco.

Dag 11 – 12 Great Smokey Mountains National Park, North Carolina

Sevierville, Tennessee is de toegangspoort tot de Smoky Mountains en biedt zoveel dingen, waaronder winkels, restaurants en gezinspret met een aantal prachtige attracties. Sevierville is de thuisbasis van het grootste outlet winkelcentrum van de regio, met meer dan 100 merknamen. Rondom de outlet mall zijn veel goede locaties met heerlijke eetgelegenheden.
Enkele van de lokale favorieten zijn The Applewood Farmhouse en het Tin Roof.
Er is geen betere manier om Sevierville te verkennen dan via het buitenleven. Met diverse activiteiten varierend van jagen, vissen, wandelen, ATV rijden, rafting, kanoën en paardrijden, heeft Sevierville voor iedereen wat wils.
Het beste van alles, Sevierville ligt op slechts enkele minuten van het Great Smoky Mountains National Park, het meest bezochte nationale park van Amerika.

Dag 13 – 14 Nashville, Tennessee

Een perfecte match tussen muziek en BBQ, in de zogenaamde Music City, heeft Nashville genoeg gerookte variaties om van te kiezen. U kunt kiezen uit Texas-style Brisket of Memphis-stijl varkensvlees. Van pittige of azijn of zoete of zelfs witte saus op varkensvlees, kalkoen en rundvlees.

Dag 15 Owensboro, Kentucky

De kleine stad Owensboro in Daviess County is het epicentrum van deze bijzondere en eigenaardige BBQ traditie. Historici hebben bewijs dat zelfs de ouders van President Abraham Lincoln, BBQ schapenvlees serveerde op hun huwelijksfeest. Tegenwoordig serveren ze hier ook varkens schouder en briskets op dezelfde hickory kolen, maar niet te vergeten is dat u in Western Kentucky zit waar men schapenvlees het meest serveerd, met een ruime variaties aan sauzen, waarvan de meest bekende een zwarte “dip” saus gemaakt van Worcestershire, azijn, tomatenpasta en suiker.

Dag 16 – 17 Saint Louis, Missouri

In 2008 opende Mike Emerson een restaurant in St. Louis gebaseerd op fusion Memphis BBQ technieken. Gelukkig blijven klanten nog hetzelfde geluid maken van genot terwijl ze in Pappy’s zorgvuldig ingekruide op appel- en kersenhout gerookte ribben bijten.

Dag 18 – 19 Memphis, Tennessee

‘Walking in Memphis’ is niet alleen de titel van een bekend lied, maar een aanbeveling wat men moet doen nadat ze hebben genoten van een Memphis BBQ.

Memphis is de plaats van de twee grote BBQ favorieten, beide met varkensvlees: de slow-smoked shoulder barbecue sandwich en de droge of natte varkensribben.
Hoe dan ook, Memphis staat op de lijst omdat, hoewel het zich centraal richt op het varken, het zo goed en in zo veel stijlen doet dat het niet kan worden genegeerd.

Dag 20 Vicksburg, Mississippi

In Mississippi zijn ze de experts op het gebied van barbecue. Vicksburg – gevestigd 40 mijl ten westen van Jackson op de oostelijke Delta in het centrum van Mississippi – is een paradijs voor barbecue liefhebbers. Ga naar verschillende barbecue eetgelegenheden in de stad voor pulled pork broodjes, grill ribben, en zelfgemaakte bijgerechten.

Dag 21 – 22 New Orleans, Louisiana

Wat het eten betreft, zal New Orleans u nooit teleurstellen.

New Orleans is de geboortestad van jazz. Jazz is de wortel van Amerikaanse populaire muziek, de vader van rock, broer van de blues en niet te verre voorouder van hip-hop – alle stijlen van muziek die decennia lang de slag van wereldwijde pop hebben gedefinieerd. Al deze muziekvarianten, plus een paar die je misschien nooit hebt gehoord, worden hier elke nacht beoefend en gespeeld op elke hoek, in elke bar. Live muziek is geen evenement: het is zo cruciaal voor het stadsgeluid als de straatklokken.

Dag 23 Retourvlucht

Bij de prijs inbegrepen

  • Retour vliegticket o.b.v. Economy Class.
  • Luchthavenbelastingen en brandstof- & veiligheiddstoeslagen.
  • Autohuur o.b.v. Fully-Inclusive dekking e.g. Ford Focus.
  • Overnachtingen in 3* of 4* accommodaties o.b.v. logies.

Niet inbegrepen

  • Reis- en/of annuleringsverzekering.
  • Maaltijden, benzine en parkeergelden.
  • Eventuele Resort Fees gedurende uw verblijf.
  • Tickets voor overige attracties, excursies, evenementen en musea.
  • Eventuele toeslagen tijdens bepaalde seizoenen en feestdagen.

Genoemde prijzen zijn vanaf-prijzen op basis van twee personen in het voordeligste kamertype en inclusief vluchten en autohuur, tenzij anders vermeld. De prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid. Le Beau Reizen maakt graag een vrijblijvende offerte voor u op basis van uw reiswensen.

Hotel Accommodaties

BESTEMMING ACCOMMODATIE
1 nacht New Orleans, Louisiana Hotel St. Pierre
1 nacht Tuscaloosa, Alabama Embassy Suites Downtown
2 nachten Atlanta, Georgia Ramada Plaza Atlanta Downtown
2 nachten Charleston, South Carolina The Francis Marion Hotel
2 nachten Myrtle Beach, South Carolina Westgate Myrtle Beach Oceanfront Resort
2 nachten Greensboro, North Carolina Holiday Inn Coliseum
2 nachten Asheville, North Carolina Four Point by Sheraton Downtown
2 nachten Nashville, Tennessee The Inn at Opryland
2 nachten Owensboro, Kentucky Hampton Inn & Suites Downtown Waterfront
2 nachten Saint Louis, Missouri St. Louis City Center Hotel
2 nachten Memphis, Tennessee The Guest House at Graceland
2 nachten Vicksburg, Mississippi Duff Green Mansion
2 nachten New Orleans, Louisiana Hotel St. Pierre

Vertrekdata

Genoemde prijzen zijn vanaf-prijzen op basis van twee personen in het voordeligste kamertype en inclusief vluchten en autohuur, tenzij anders vermeld. De prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid. Le Beau Reizen maakt graag een vrijblijvende offerte voor u op basis van uw reiswensen.

Selecteer uw gewenste begindatum van uw rondreis op de kalender hieronder.

U kunt op meerdere dagen vertrekken. Maak gebruik van kalender hieronder.

Vandaag
Geselecteerd
Vertrekdatum
Geen